Allianz
Dünyanın en güçlü finans topluluklarından olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 150 bini aşkın çalışanıyla 100 milyonun üzerindeki müşterisine dünyanın en büyük sigorta ve varlık yönetimi şirketlerinden biri olarak hizmet veriyor.
2500 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü, 4000 acentesi, 1.800 banka şube kanalı ve 6.700 anlaşmalı kurumuyla 81 ilde 5,7 milyon müşterisinin yanında olan Allianz Türkiye, elementer sigortalar alanında Allianz Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanında da Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketleriyle hizmet veriyor.
Allianz Türkiye çatısı altında toplanan bu şirketlerden Allianz Sigorta’nın ürün gamında araç sigortaları, özel sağlık sigortaları, ev ve iş yeri sigortaları, seyahat sağlık sigortaları, kurumsal sigortalar, sorumluluk sigortaları, nakliyat ve havacılık sigortaları ve tarım sigortaları bulunuyor. Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketleri ise müşterilerine bireysel emeklilik planları, otomatik katılım, bireysel ve kurumsal hayat sigortaları ürünlerini sunuyor.
Allianz’ın Türkiye’deki tarihçesi 1923, varlığı ise 1988 yılına dayanıyor.
1 Eylül 1923’te İtalyan sigorta şirketi Riunione Adriatica Di Sicurta’nın Şark Sigorta’yı kurmasının üzerinden geçen 51 senenin sonunda Şark Sigorta, Koç Topluluğu bünyesine katıldı.
1988 senesinde Allianz, Japon sigorta şirketi Tokio Marine ile birlikte Şark Sigorta’ya ortak oldu. 1991’de de Şark Hayat Sigorta kuruldu. 1998 yılında Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat Sigorta olarak isim değiştiren iki şirket, 2008 yılında Allianz’ın Koç hisselerini devralmasıyla, Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik unvanlarıyla faaliyet göstermeye başladı. 2013 yılında Allianz Grubu Türkiye’ye yeni bir yatırım yaparak Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik şirketlerini bünyesine kattı. 2013 yılının Ekim ayında Yapı Kredi Emeklilik, Allianz Yaşam ve Emeklilik olarak isim değiştirdi. 2014‘te ise Allianz Sigorta ve Yapı Kredi Sigorta şirketlerinin birleşme süreci tamamlanarak elementer sigorta faaliyetleri Allianz Sigorta çatısı altında toplandı.
Sigorta sektörünün lideri ve güçlü finans kuruluşu Allianz Türkiye’nin yatırımları bunlarla sınırlı kalmadı. 2015 yılında genel merkezini İstanbul’daki Allianz Tower'a taşıyan Allianz Türkiye, 2016 yılında ise bölgesel yatırım kararı aldı. İzmir’de açılan operasyon merkezi Allianz Kampüs ve 2019 yılında İstanbul Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi kampüsü içinde hayata geçirdiği “Allianz Teknik’’ Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile birlikte Allianz Grubu’nun 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımlar 1 milyar avroyu aştı.
Toplumsal risk farkındalığının artırılması amacıyla hayata geçirilen “Allianz Teknik” Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi uluslararası akreditasyon standartlarına uygun, bu ölçekteki yangın ve deprem testlerini tek bir merkezde toplayan, Türkiye’nin ilk tesisi olma özelliği gösteriyor.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de müşteri memnuniyetini esas alarak sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen Allianz Türkiye, müşterilerinin sağlıklarını, yıllar boyunca oluşturdukları varlıklarını korumak, hayatlarının tüm evrelerinde kendilerinin ve ailelerinin yanında olmak misyonunu benimsiyor.
Müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılığın öncüsü
Müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılığın öncülüğünü üstlenen Allianz Türkiye son yıllarda iş süreçlerinin dijitalleşmesini odağına alarak müşterilerinin beklenti ve taleplerini hızlı ve etkin bir şekilde yönetmeyi odağına koydu. Tüm iştiraklerinde çeviklik, yalınlık verimlilik, dijitalizasyon ve müşteri odaklılık olmak üzere beş alana odaklanan Allianz Türkiye, müşteri odaklı dijitalizasyon stratejisiyle uçtan uca dijital bir müşteri deneyimi yaratmayı amaçlıyor. Hızlı ve kolay erişim ile poliçelerin, ödemelerin, tazminat detay ve süreçlerinin, bireysel emekliliğe yönelik birikimlerinin takip edilebilmesine, sağlık hızlı hasar bildirimi, katkı payı artırma ve fon değişimi yapabilme, doktor ve hemşire desteğine bir tuşla ulaşabilme imkânları sunan Allianz’ım Mobil Uygulama’sıyla müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor. Allianz Türkiye’nin ayrıca, Hızlı Teklif, Hızlı Hasar Bildirimi, Mobil Hasar Danışmanı, Birebir Hasar Danışmanı, Online İşlemler Merkezi, Online Seyahat Sağlık Sigortası, DigitALL Portal, gibi bir dizi yenilikçi ürün ve hizmetleri bulunuyor.
Allianz Seninle, İyiliğin Yanında!
Müşterileri için var gücüyle çalışırken, toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olmayı da hedefleri arasında üst sıraya yerleştiren Allianz Türkiye “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” mottosuyla, sürdürülebilirlik prensipleri üzerine kurulmuş olan sigorta sektöründe birçok ilke imza atıyor. Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik komitesi, çevre ve farklılıkları gözetme çalışma grupları ile sektörde ilk olan pek çok iyiliği hayata geçirmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan, sürdürülebilirlik modeli çizen ve GRI tabanlı sürdürülebilirlik raporu yayımlayan sigorta ve emeklilik şirketi olan Allianz Türkiye, tüm sosyal sorumluluk çalışmalarının, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden önceliklendirdiği 5 ana hedefe hizmet etmesini önemsiyor. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalara önem veren Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisinin temeline yerleştirdiği; çevre, bireyler, kurumlar ve toplumun iyiliği için alınacak aksiyonları tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.
Yeni nesil sigortacılık ihtiyaçlarına yanıt verecek projeleri gerçekleştirmek üzere bünyesinde bir İnovasyon Ofisi de kuran Allianz Türkiye, kurum içi ve kurum dışı girişimcilik programları ve üniversitelerle işbirlikleri yürütüyor.
Konsolide verilere göre 2020 yılını 14,8 milyar Türk lirası prim ve katkı payı üretimiyle tamamlayan Allianz Türkiye, hayat dışı branşlarda 8,1 milyar Türk Lirası prim üretimi ve yüzde 12 oranında pazar payı elde etti. Hayat branşında 1,6 milyar Türk Lirası prim üretimiyle yüzde 11 pazar payı elde eden Allianz Türkiye, bireysel emeklilikte 815 bin katılımcı ve 26,7 milyar Türk Lirası fon büyüklüğüyle yüzde 16,8, otomatik katılımda ise 555 bin katılımcı ve 658 milyon Türk Lirası fon büyüklüğüyle yüzde 5,8 pazar payının sahibi oldu.